Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Feb 2016 | 12183 vizualizari

 

O combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult. 

 

INGREDIENTE

Pt. blatul galben:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 2 lg ulei

Pt. blatul cu nuca:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 2 lg faina
  • 200 g nuca
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 lg nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata:

Blatul galben: Se separa ouale. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza cate un galbenus, uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Blatul cu nuca: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca prajita si macinata grosier. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. cca 35-40 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in tava.  

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina se amesteca bine. Se toarna laptele cate putin si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu in crema pentru a nu face cocoloase. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca energic pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga si untul si se amesteca din nou pana se omogenizeaza toata crema. Se lasa sa se raceasca bine. Pe un platou se aseaza blatul galben. Se unge cu jumatate din cantitatea de crema iar deasupra se aseaza cu grija blatul cu nuca. Se unge cu restul de crema, se presara deasupra nuca de cocos si se da la rece pt cel putin o ora.  Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate lasa crema fara ciocolata, eventual se mai adauga zahar vanilat pentru o aroma mai puternica.

2

Se poate presara deasupra si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

11.02.2016, 08:49

Vă mulțumesc!

Aletta 1

11.02.2016, 12:48

yammyyy, ce bun!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:58

Imi ploua in gura )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata